MEMURA SUÇLU MUAMELESİ
Suçluları takip etmek için kullanılan parmak izi teknoloji artık memurların mesailerini takip etmek için de kullanılacak
MEMURA SUÇLU MUAMELESİ
Suçluları takip etmek için kullanılan parmak izi teknoloji artık memurların mesailerini takip etmek için de kullanılacak. Memurlar, ne suç işlediklerini merak ediyorlar.
Devlet İstatistik Enstitüsü'nün (DİE) Ankara Dikmen'deki ek binasında çalışan 35 memur artık parmak izinden takip edilecek. DİE Başkanı Ömer Demir'in danışmanı statüsündeki 7 İstatistik Müşaviri ile APK uzmanlarından oluşan ek bina çalışanlarının giriş ve çıkışta imza attıkları ek binada parmak izinden mesai takibi yapmak için yapılan çalışmalar son aşamasına geldi. Polisin suçluları takip etmek için kullandığı parmak izi teknolojisinin memurlar için kullanılması tepkilere neden oluyor. Çalışanlar kendilerine ayrıcalıklı bir uygulama yapılmasından kaynaklanan tepkilerini dile getirirken, "Bizi böyle izlemeye almaya hiç kimsenin hakkı yok" diyorlar.
GÜVENLİK KAMERASI YETMEDİ
DİE'nin misafirhanesi ve kreşinin de bulunduğu binada çalışmaya zorlanan memurlar, yangın merdiveni bile bulunmayan 7 katlı binada 35 memurun mesailerinin takip edilmesi için yapılan yatırımın israf olduğunu kaydediyorlar. İktidarın değişmesi ile birlikte, APK uzmanı olarak atanan bürokratların yerleştirildiği ek binada, güvenlik açısından büyük öneme sahip olan hiçbir çalışmanın yapılmadığını da sözlerine ekliyorlar. DİE'nin ek binasında çalışanları en çok üzen ise, Başkanlık binasındaki turnike uygulamasından farklı bir uygulamanın kendileri için başlatılmış olması. Memurlar, girişi ve çevresi güvenlik kameralarıyla izlenen binaya neden parmak izinden takip uygulamasının getirilmeye çalışıldığını anlamaya çalışıyorlar.
YAPILAN İŞKENCE
Parmak izinden takip uygulaması hakkında konuşan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Burada çalışanların suçu ne ki, parmak izinden takip yapılıyor?" dedi. İktidar değişikliklerinde çalışanların yerlerinin değiştirilmesinin Türkiye'de garipsenmeyen bir olay haline geldiğini anlatan Yokuş, "Nitelikli, yıllarını devlete hizmete vermiş memurlara karşı yapılan uygulama son derece yanlıştır. Artık işime yaramıyor, diye düşünüyorsan en azından onurlarını kırma. Ama, burada yapılan 'İş de vermem, orada da oturturum ve işkence de ederim' anlamı taşımaktadır" diye konuştu.