Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından malum sendikaya seslendi
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya hesabından malum sendikaya seslendi.
Genel Başkan Koncuk, “EBEDİ KARDEŞLİK İÇİN BAZI TALEPLER” başlığıyla kaleme aldığı yazıda, “Sendikal tercihlerin, ülke geleceği bakımından sadece çalışma hayatı ile ilgili sonuçlar doğurmayacağı, ülkenin geleceğinin inşası için de önemli sonuçlar doğuracağı açıktır” dedi.
Malum sendikanın geçmişten bugüne kadar kardeşlik adı altında istediği taleplerinin amacının, Türk adını ortadan kaldırmaktan başka bir şey olmadığını vurgulayan Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’in bu coğrafyada varlığımızı tehdit eden her unsurla mücadele etmeye devam edeceğinin de mesajını verdi.
Genel Başkan yazısında şunları söyledi;
*Sonuca varmak için eşit vatandaşlık gerekir. “Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türkiye vatandaşıdır” tanımı çözüm noktasında makul bir yol olacaktır.( Değiştirilmesi istenilen Madde şu şekildedir” T.C. Anayasası 66. Madde I. Türk Vatandaşlığı Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür . Bu talep açıkça Türk kelimesinden ne derece rahatsız olduklarının açık delilidir.)
*Yerel yönetim reformu yapılmalı, Bağımsız Kürdistan, demokratik özerklik yerine merkeziyetçilikten yerelliğe doğru, merkezden taşraya yetki devri tüm Türkiye için uygulanmak kaydıyla hayata geçirilebilir.( PKK Terör Örgütünün uzantıları da aşağı yukarı aynı hakkı istiyor, yani özyönetim, yerel yönetimlerin daha da güçlendirilmesini.)
*Bölgede eğitim veren medreselerin yasal güvenceye sahip olması talebi mutlaka değerlendirilmeli, bu kurumların verdiği belgelerin denkliği sağlanmalıdır.(Bunlar hangi medreselerdir, ülkenin eğitim hizmetini kimlere emanet edeceğiz, bu eğitimin hedefleri ne olacak, ne gam?)
*Karma eğitim dayatmasına son verilmelidir. Ayrıca Tekke ve Zaviyelerle ilgili düzenlemeler yeniden gözden geçirilmelidir.( Karma eğitim konusunda bu sendika yapılan son Eğitim Şurasında, esasen çark etmişti, şuan kanunda zaten erkek ya da kız liseleri açma yetkisi MEB’e ait, (1739 Sayılı Kanun-Madde 15 – Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkan ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir.), ancak burada talep karma eğitimin tamamen kaldırılması talebidir.
*Irkçılık ve etnik ayrımcılığı çağrıştıran her türlü slogan ve sözler meydanlardan, yerleşim merkezlerinden ve diğer alan ve zeminlerden temizlenmelidir.( Bu söz hangileri olabilir, mesela Ne mutlu Türküm diyene! olabilir. Türk adının bu ülkede kökten silinmesi bunları ne kadar memnun edecektir.)
Bu sendikanın kardeşlik adı altında ortaya koyduğu teklifler, Türk adını ortadan kaldırmaktan başka bir şey değildir. Kaldı ki, karma eğitimi kaldırmanın nasıl bir kardeşlik sağlayacağını da anlamak mümkün değildir. Tüm bu yaşadıklarımız dahi, sivil toplum örgütlerinin bir millet hayatında ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Sendikal tercihlerin, ülke geleceği bakımından sadece çalışma hayatı ile ilgili sonuçlar doğurmayacağı, ülkenin geleceğinin inşası için de önemli sonuçlar doğuracağı açıktır.
Türkiye Kamu Sen, bir yandan çalışma hayatı ile ilgili büyük bir mücadele sergilerken, diğer yandan ülke bütünlüğünü merkeze almakta, bu coğrafyada varlığımızı tehdit eden her unsur ile de mücadele etmektedir."