SAKARYA İL İSTİŞAREDE BÜYÜK COŞKU
Türkiye Kamu-Sen heyeti İstişare toplantısı öncesi Sakarya valisi Nuri Okutan'a nezaket ziyaretinde bulundular
SAKARYA İL İSTİŞAREDE BÜYÜK COŞKU
Türkiye Kamu-Sen heyeti İstişare toplantısı öncesi Sakarya valisi Nuri Okutan'a nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyaretin ardından istişarenin yapılacağı salona geçen heyeti burada coşkulu bir kalabalık karşıladı. Kamu çalışanlarına hitap eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, medyaya yansıyan haberleri kamu çalışanlarına aktararak başladı. Gazetelerde yer alan haberleri özetleyerek başladığı konuşmasında asayiş olaylarında geçen yıla göre %60 artış olmasının sebebinin sosyal devlet anlayışında ki tahribin neden olduğunu belirtti.Gelir dağılımındaki adaletsizliğin nelere malolacağına dikkat çektiği konuşmasında "ülkemizin toplumsal dinamiklerinin tahrip edildiği bir dönemde açık ve net olarak söylüyorum ki doğru bildiğimizi söylemekten çekinmeyeceğiz. BOP projesinin figüranları olmayacağız. Bizim topraklarımızın sınırları kırmızıdır. Bedeli de kanla ödenmiştir" diyerek kararlılığını sergiledi.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşun temelinde güven esasına dayandığını söyledi. Öncelikle kendimize güvenin tam olması, Yöneten ile yönetilenin birbirine güvenin tesis edilmesi gerektiğini belirterek siyasi iradenin güven duygusunu zedelediğini söyledi.
Yeni çıkarılan konut edindirme yasasının aslında dar ve sabit gelirliye yaramadığını belirterek "mortgage, ölüm kapısı demektir. Bu kelimeyi bize sevimli göstermeye çalışıyorlar ama kendileri de itiraf etmek zorunda kaldılar. Ortalama memur maaşı 850 YTL düzeyinde iken 550 YTL aylık taksitle kamu çalışanı nasıl ev alacak. Çocuğunun okul masraflarını, mutfak masraflarını nasıl temin edecek?" diye sordu. Kayıt dışılığı azaltarak gelirleri artırma yolunun seçilmesi gerekirken bunun aksine Sosyal güvenlik yasasıyla faturanın yine kamu çalışanına kesildiğini belirtti.
Son dört yılda kamu çalışanının reel kayıplarının 300 YTL olduğunu belirterek 15 Mart'tan itibaren bu kaybın kamu çalışanlarına verilmesini istedi.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldızın konuşmasının ardından Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu görüşme Sekreteri Nazmi Güzel, toplu görüşme sürecini anlattığı konuşmasında siyasi iktidarın üzerinde mutabık kalınan 33 konunun siyasi oyunlarla yarısının mutabakat metninden çıkartarak imzadan kaçındığnı belirtti. Hukuki zorunluluk olmasına rağmen Uzlaştırma kurulu kararlarına uygulamaya koymayan hükümetin açıkça hukuğu yok saydığını söyledi. Nazmi Güzel, "gelinen noktada uzlaştırma kurulu kararları göstermiştir ki son dört yılın uzlaştırma kurulu kararları Türkiye Kamu-Sen'i haklı çıkarmıştır. Eğer Uzlaştırma Kurulu kararları uygulansaydı şu an kamu çalışanı açlık sınırında yaşamaya zorlanmayacaktı" dedi.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı ve Genel Mevzuat Sekreteri Bilal Eser de son dönemde gündemi oluşturan misyonerlik, ruhban okulu ile dinimizde planlı bir şekilde yapılmaya çalışılan tahribata değindi. Dini değerlerimizin son dönemde sulandırılmaya çalışıldığını bunun da planlı bir şekilde yapıldığını belirten Eser, çıkarılan yasayla kimliklerimizde din hanesinin yazılma zorunluluğunun kaldırıldığını söyledi. Yaklaşık 80 bin çalışanının olduğu ve Atatürk'ün kurduğu ilk kurumlardan olmasına rağmen hala Diyanet İşleri Başkanlığının teşkilat yasasının çıkarılmadığını belirterek din hizmetlerinin zor şartlara rağmen devam ettirildiğini söyledi.
2005 yılında ders kitabı olarak okutulan Din kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında AB'nin isteği doğrultusunda bazı ayetlerin bir kısmının kitaplardan çıkarıldığını söyleyerek kitapta kelime-i Tevhid'in sadece yarısının yazıldığını söyledi.
Türkiye Kamu-Sen heyetinin sunumlarının ardından soru cevap bölümüne geçilerek kamu çalışanlarının sorunları ve istekleri dinlendi.