Türk Haber-Sen'in Türk Telekom'daki mücadelesi daha bitmedi
Türk Haber-Sen'in Türk Telekom'daki mücadelesi daha bitmedi. Türk Haber-Sen Türk Telekom'un şaibeli peşkeş çekilme ihalesinin iptali için hukuk mücadelesi başlatıyor. Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, "Türk Haber Sen, pazartesi günü İdare Mahkemesi'ne başvurusunu yaptıktan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret edecek ve satışın iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne dava açılması sağlanacaktır. Bakanlar Kurulu'nun onayından sonra ise Danıştay'a gidilecektir" dedi.
TÜRK HABER-SEN GENEL BAŞKANI İSMAİL KARADAVUT'UN BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:
22 milyon sabit telefon abone kapasiteli, 19 milyon aktif sabit telefon, 734 bin ADSL, 250 bin TT Net, 75 bin ankesörlü telefon 200 bin ATM abonesi, 97 bin km.fiber optik kablo hattı bulunan Dünya'nın 13'üncü büyük şebekesine sahip Türk Telekom, 6 milyar 550 milyon dolara, kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde bir damla alın teri olmayanlar tarafından dün yabancılaştırıldı. Yani peşkeş çekildi. Çünkü, yılda yaklaşık 3 milyar dolar kar eden, 4 yılda 21 milyar dolar katma değer yaratan, sadece gayrimenkullerinin değerinin 4 milyar dolar olduğu bir kurumun, batan geminin malları gibi pazarlanmasını, yabancılaştırılmasını başarı olarak gösterilmesini Türk Haber Sen olarak kabul etmemiz mümkün değil.
ÖFKEMİZ ÇOK BÜYÜK
Türk Haber Sen, Türk Telekom'u, Tüpraş'ı, Petkim'i, Erdemir'i, Seydişehir'i vatan toprağı olarak kabul etmiştir.Biz satılan kurumların bedelini tartışmıyoruz.Vatan toprağının bedeli dolarla ölçülmez. Bedeli kandır. Bu vatan için, binlerce insan hiç tereddüt etmeden can vermiştir, kan vermiştir. Halen vermeye devam ediyor. Madem bu değerlerimiz, vatan toprağı dolar karşılığında satılacaktı, neden bu insanlar can verdiler. Her şeyi babalar gibi satarım diyenler, İMF'NİN, Dünya Bankası'nın, Uluslar arası Sermaye'nin taşoranlığını yapanlar Şehitlerin vebalinden kurtulamayacaklardır. Bunun hesabı elbet bir gün sorulacaktır. Ayrıca, bugüne kadar yapılan özelleştirme adı altında yüzlerce kurumun akibetini, buralardan elde edilen paraların kimlere ve nerelere harcandığının da hesabını bu yüce millet soracaktır.
Türk Haber Sen, İdare Mahkemesine başvurusunu yaptıktan sonra, ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret edecek ve satışın iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne dava açılması sağlanacaktır. Bakanlar Kurulu'nun onayından sonra ise Danıştay'a gidilecektir..
TÜRK TELEKOM'un OGER GRUBUNA VERİLECEĞİNİ KAMUOYU BİLİYORDU. İTALYA VE LÜBNAN BUNUN İÇİN Mİ ZİYARET EDİLMİŞTİR.
AYRICA HÜKÜMET İTALYAN TELOKOM'UN TEHDİDİNİ HÜKÜMET GÖRMÜŞTÜR VE TÜRK MİLLETİNİ RENCİDE ETMİŞTİR.
HABERLEŞME HİZMETLERİMİZ YABANCILAŞTIRILMIŞTIR. TÜRKSEL-AVEA'DAN SONRA TÜRK TELEKOM'DA YABANCILARA SATILDI. TELSİM'İN DE YABANCILARA SATILMA HAZIRLIKLARI YAPILIYOR. BU BİR TEHDİT, BİR TEHLİKE OLUŞTURMUYOR MU?
Türk Haber Sen olarak hükümete soruyoruz,
-İhalenin yeri ve saati neden çalışanlardan ve Türk halkından saklanmıştır.
-Özelleştirmeden bir gün önce, üçüncü nesil cep telefonu imtiyaz hakkı Türk Telekom'a neden bedelsiz ve gizli devredildi.
-81 ilde kullanılmak üzere tahsis edilen, sabit telefon hat numaraları (yaklaşık değeri 2 milyar dolar) değer tespitinde bunlar gözardı mı edildi.
-İhaleyi kazanın OGER grubunun sahibinin Ermeni asıllı olduğu doğrumudur.
Şimdi sıra hangi kurumun satışında,
-İtalyan Telekom,OGER grubu ile ortaklık kurmayacağını açıklamasına rağmen, araya kimler girdi de bu ortaklık sağlandı. Başbakanın bunda rolü nedir.
Satmayacağınız bir tane kurum var mı öğrenmek istiyoruz,
Elde edeceğiniz bu para ile, hangi kara deliği kapatacaksınız,hangi yarayı saracaksınız,Hangi istihdamı yaratacaksınız, hangi yatırımı yapacaksınız. Türk halkının haberleşme özgürlüğü karartılacak mı?. Kar elde edilmeyen, geri kalmış bölgelere haberleşme hizmetlerini yine devlet mi götürecek, yoksa yabancı şirketler mi..
-Yıllardır Türk Telekom'un üstünde kambur olarak duran gelir getirmeyen Uzak mesafe hizmetleri, özelleştirmeye kısa bir süre kala, Türk Telekom'un üzerinden alınarak, devletin üzerine yüklenmek suretiyle, şirkete kıyak geçilmiştir.
Kaç kişiyi işten çıkaracaksınız.
-Siz sanayileşmemize, teknolojinin ülkemize girmesine, kalkınmamıza büyük katkı sağlayan cumhuriyetin değerlerini sattığınızda, hangi değerle, yabancı ülkelerle rekabet edeceksiniz.
Hangi ekonomik Bağımsızlıktan nasıl bahsedeceksiniz. Bu yaptığınız, özelleştirme adı altında, yabancılaştırma değil mi.
Özelleştirme adı altında, üretim gücümüz sıfırlanmıyor mu.
Türk Halkı bir gün bu soruların cevabını alacaktır.
Saygılarımla...