Sayıları 13 bin 800 'ü bulan 4/C mağdurları yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için Ankara'da toplandılar
Sayıları 13 bin 800 'ü bulan 4/C mağdurları yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için Ankara'da toplandılar. Türkiye Kamu-Sen Genel Merkez ve şube başkanları, Ankara'ya gelen 4/C mağdurlarına destek vermek için Abdi İpekçi parkındaydı. Hükümete tepkilerini dile getiren mağdurlar seslerini duyurmak ve sorunlarına çözüm bulmak için açlığa ve sefalete sürükleyen , ellerinden varını yoğunu alan hükümete "Bizi soydunuz, bir tek üzerimizdeki elbisemiz kalmıştı onları da alın" diyerek yüzlerce kişi hep beraber soyundular. Eylemin ardından sorunlarının çözümü için toplanan imzalar, yaşanan aile dramlarının da anlatıldığı mektupla birlikte Cumhurbaşkanına gönderildi.
Türkiye Kamu-Sen'in desteğiyle yapılan eylemde Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu yaptığı konuşmada 4/c mağdurlarının sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. Azizoğlu, Türkiye Kamu-Sen, gece gündüz kamu çalışanlarının haklarını aramaya nasıl çalışıyorsa 4/C'lilerin de haklarını öyle savunmaya devam edecektir. 4/C'lilerin sorunlarını toplu görüşme masasına götürdük ama hükümet 4/C mağdurlarının sorunlarına kulak tıkadı. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak sizin sorunlarınızı çözüm platformlarında dile getirmeye devam edeceğiz. Çok yakında haklarınızı alacağız dedi.
Hükümetin özelleştirme politikaları sonucu işlerini kaybeden 4/C mağdurları sıkıntılı günler geçiriyorlar. Kimisi çocuğunu gönderdiği dersaneden almak zorunda kalmış kimisi yakacak kömür alamamış evine kış boyunca. Çalıştıkları işini kaybedenlerden 8 kişi girdiği bunalım sonucu intihar etmiş. Ancak 4/C mağdurları yinede umutlarını tüketmemişler, seslerini duyurup sorunlarına çözüm aramak için TÜM Türkiye'den toplanıp Ankara'ya geldiler.
657 4/c mağdurları platformu başkanı İsmail Hakkı Doğan da sorunlarını görmezden gelen hükümete gerekli cevabı yakında vereceklerini belirterek yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Çalıştıkları kurumlarda 657'e tabi olmalarına rağmen 657'nin hiçbir hakkından yararlandırılmadığını belirtti.12 ay yaşamalarına rağmen 10 çalıştırıldıklarını kalan iki ayda da başka iş yaptırılmadığını, yıllık gelirlerinin asgari ücretin altında olduğunu belirtti.
İsmail Hakkı Doğan, özelleştirme sonucu kadrolarının ellerinden alındığını ancak meclise sevkedilen yasayla 123 bin geçici işçinin kadroya alınacağını belirterek kedilerinin yine unutulduğunu söyledi. Doğan, "madem yeni kadrolar tahsis edilecekti bizim kadrolarımız neden elimizden alındı? diye sordu. 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak çalışmalarına rağmen ne işçi ne de memur sayılmadıkları için sendikalara üye olma haklarının da ellerinden alındığını söyledi. Bu güne kadar kırmadan dökmeden seslerini duyurmaya çalıştıklarını ancak duyuramadıklarını belirterek eğer kırıp döktüğümüzde sesimiz duyulacaksa onu da yapmaktan geri durmayacağız dedi. İntihar eden kişiler ve ailelerinin vebalinin kendilerini bu hale getirenler olduğunu, olmaması temennisiyle eğer intihar eden olursa da onun cenazesini milletin ve-erinin olduğu meclisten kaldırılacağını söyledi.