Sözleşmeli personele yapılacak ek ödemelerle ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararını protesto etmek için harekete geçen Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalarımız Maliye bakanlığı önünde eylem düzenledi
Sözleşmeli personele yapılacak ek ödemelerle ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararını protesto etmek için harekete geçen Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalarımız Maliye bakanlığı önünde eylem düzenledi. Türk Haber-Sen'in ardından Türk Tarım Orman Sen de Maliye Bakanlığı önünde düzenlediği eylemle YPK kararını protesto etti. Türk Haber-Sen konuyu yargıya taşımaya hazırlanırken, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalarımızın eylemleri bu hafta boyunca devam edecek.
Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen üyeleri, Maliye Bakanlığı önünde, KİT'lerdeki sözleşmeli personele yapılacak ek ödemelerle ilgili YPK kararını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut düzenlediği eylemde yaptığı konuşmada ''Hiçbir ilmi ve akli mantığın oluşturulmadığı bu çalışmayı, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını şiddetle kınıyoruz'' dedi.
Maliye Bakanlığı önünde toplanan Türk Haber-Sen üyeler, ''En Az Alana 103 YTL, Hani Nerede?'', ''Zam Açıklandı, YPK'ya Takıldı'' yazılı pankartlar açtılar ve YPK kararını protesto eden sloganlar attılar.
Bu yılki toplu görüşmeler öncesinde, ek tazminat almayan kamu çalışanları için ek ödeme yapılacağının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatan Karadavut, toplu görüşmelerde de ücret adaletini sağlamak için başlatılan çalışmaların da 2012 yılına kadar sürdürüleceği ve bundan sonraki çalışmaların sendikalarla birlikte yapılacağının karara bağlandığını kaydetti.
TÜRK TARIM ORMAN-SEN
14 Ekim 2008 tarihinde ise Türk Tarım Orman-Sen üyeleri, KİT'lerdeki sözleşmeli personele yapılacak ek ödemelerle ilgili Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Maliye Bakanlığı önünde toplan sendika üyeleri adına açıklama yapan Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, YPK kararı ile geçici idari hizmetli sınıfının tamamının, teknik elemanların da bazılarının kanun hükmünde kararname ile almaları gereken en az 103 YTL'lik hak edişlerden ya tam ya da kısmen mahrum bırakılarak mağdur edildiğini vurguladı.
Kamu çalışanları arasında iş barışını sağlamak, haksızlıkları ortadan kaldırmak ve iş verimliliğini artırmak amacı ile gündeme getirdikleri ''eşit işe eşit ücret'' kavramının, siyasi otorite tarafından da benimsendiğini ifade eden Demirci, ''ancak son dönemlerde denge adına başlayan çalışmaların dengesizlik sonucuna ulaştığını'' kaydetti.
YPK kararıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için randevu talep ettiklerini kaydeden Demirci, ancak sonuç alamadıklarını ifade etti. Demirci ve sendika üyeleri daha sonra YPK kararının bulunduğu kağıtları uçak haline getirerek havaya fırlattı.
Türk Haber-Sen, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) KİT'lerdeki sözleşmeli personele 2008 yılında uygulanacak ücretleri tespitine ilişkin kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için yarın Danıştay'da dava açacağı bildirildi.
TÜRK ULAŞIM-SEN
Türk Ulaşım-Sen, YPK'nın "ek ödeme" kararında, kamuda çalışan sözleşmeli personelin dışarıda tutularak hak mahrumiyetine uğratılmasını sert bir şekilde protesto etti.
Maliye Bakanlığı önünde toplanan Ulaştırmacılar, Maliye Bakanlığının marifetiyle, ek zam kapsamı dışında tutulan sözleşmeli personelin mağduriyetini büyük bir katılımla protesto ederek, söz konusu gaspın giderilmesi için yeni bir düzenlemenin yapılmasını talep ettiler.
Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, TCDD Genel Müdürlüğü, DHMİ Genel Müdürlüğü ve Esenboğa Havalimanı çalışanı Türk Ulaşım-Sen'liler hep birlikte haksızlığa karşı haykırdılar.
Eyleme, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanları ile yöneticileri ve kamu çalışanları da katıldılar.
Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, yaptığı basın açıklaması ile, Kamu Ulaştırma Sektörü'nde hizmet üreten sözleşmeli personel statüsündeki çalışanların ek zam mağduriyetini tüm kamuoyu'na duyurdu.
Yapılanın iyi niyetli bir uyarı olduğunu belirten Nazmi Güzel "Bilgisi olmadığına inandığımız Sayın Başbakan ve Bakanlarımızın bilgilendirilmesidir. Sayın Başbakanın olaya müdahale ederek haksız uygulamanın düzeltilmesi talimatını bekliyoruz." Dedi.
Mücadelelerinde kararlı olduklarını vurgulayan Güzelsözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes tatilini, bayramını yaparken 24 saat hizmet veren Ulaşımcıların hakkını alacağız. Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı çalışanlarının Döner Sermaye İşletmesine kazandırdığı trilyonlardan hakkına düşeni alana kadar, DHMİ'de görev yapan sözleşmeli personelin tümüyle ek ödemelerin dışında tutulma haksızlığından vazgeçilene kadar mücadelemiz sürecektir."
16 Ekim 2008 Perşembe günü Türk Enerji-Sen eylem yaparak YPK kararını protesto etmeye devam edecek. Sendikalarımız ayrıca konuyu yargıya taşıyacaklar