Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi toplantısına Türkiye Kamu-Sen adına Konfederasyonumuza bağlı Türk Sağlık-Sen'in Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci katıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi toplantısına Türkiye Kamu-Sen adına Konfederasyonumuza bağlı Türk Sağlık-Sen'in Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci katıldı.
Bakanlık temsilcileri ile sosyal tarafların katıldığı toplantıda, meslek hastalıkları ve bu konuda yapılan çalışmalar ele alındı.
Konsey toplantısında bir konuşma yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kamunun iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak çak yavaş kaydığını belirterek “ Konseyin gündeminde yer alan ve çalışmalar yapılan radyoloji çalışanlarını sağlığı ve çalışma ortamları ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı daha henüz çalışmalara başlamamış. Diş teknisyenlerinin sağlığı ile ilgili çalışmalar başlatılmış ama yeterli değil, somutlaşmış bir çalışma henüz yok. Kamuda iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm çalışmalar çok yavaş yürüyor. Risk analizleri hazır değil, eylem planları yok, görevlendirmelerde sorunlar var.' dedi.
Kamu Çalışanlarına Şiddete Çözüm Bulunmalı
İzmir’de bir okul müdürün silahla öldürülmesi olayına dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Kamu çalışanlarına şiddet Türkiye’de acil çözülmesi gereken bir meseledir. Geçtiğimiz günlerde bir okul müdürü öğrenciler tarafından katledildi. Doktorlar hastanelerde öldürülüyor. Sağlık Çalışanları, öğretmenler, postacılar kamu ç çalışanları darp ediliyor. Şiddete uğruyor. Artık bu dayanılmaz bir hal aldı. Kamu çalışanlarına yönelik şiddet Türkiye’nin büyük açmazı. Bunu elbirliğiyle çözmemiz lazım. Güvenli çalışma ortamı sağlık çalışanları için mutlaka sağlanmalıdır. Ambulanslara polis istenildiği bir duruma gelinmesi meselenin vahametini göstermektedir. Bu konu artık ertelenecek yarına bırakılacak bir mesele değildir.' dedi.
Doktor İntiharları İncelenmeli
Kahveci, kamu çalışanlarının aşırı iş yükünün yarattığı olumsuzluklara da dikkat çekerek “Geçtiğimiz ay 3 doktorumuz intihar etti. Asistanlarımız 36 saat süren nöbetlere mahkum ediliyorlar. Ağır çalışma koşullarına maruz bırakılıyorlar. İntiharlara uzanan bir süreç yaşıyorlar. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bu intiharlar incelenmeli ve gereği yapılmalıdır' dedi.
Doktor İntiharları ve Asistanların Fazla Çalışmasını İş Teftiş Kurulu İnceliyor
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin dikkat çekiği doktorların intiharları ile ilgili olarak bir açıklama yapan Konsey Üyesi ve İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Semih Özçakır “ Adana’da ki doktor intiharı ve asistanlara aşırı nöbet tutturulması ile ilgili olarak Sakarya’dan bize yapılan bir şikayet nedeniyle bu konuda bir çalışma başlattık. İnceleniyoruz. Rapor hazırlanıyor. Rapor hazırlandığında Sağlık Bakanlığı’na ileteceğiz' dedi.