Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesinde iş bırakan Türk Sağlık-Sen üyelerinden savunma istenmesine tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci " 23 Mayısta memura reva görülen yüzde 3" />
Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesinde iş bırakan Türk Sağlık-Sen üyelerinden savunma istenmesine tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci " 23 Mayısta memura reva görülen yüzde 3
Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesinde iş bırakan Türk Sağlık-Sen üyelerinden savunma istenmesine tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci " 23 Mayısta memura reva görülen yüzde 3.5'luk teklifi protesto için tüm Türkiye'de iş bıraktık.
İş bırakma eylemimiz sendikal bir faaliyettir ve hukuka uygundur. Bu konuda Danıştay kararlarında bu tür eylemlerin memurların hak aramak için yaptıkları sendikal faaliyet olduğu ifade edilmiştir. İzinsiz ve mazeretsiz olarak göreve gelmemek fiili kapsamında değerlendirilmeyeceğine hükmedilmiştir. Fakat Gaziantep'te iş bırakan sağlık çalışanlarından savunma istenerek hukuk çiğnenmiştir. Bunu aynı zamanda bir sendikanın yöneticisi olan bir hastane idarecisinin yapması daha vahimdir." dedi.
Bu Olay Bir Utanç Vesikasıdır
Sendikacının iş bırakan sağlık çalışanlarından savunma istenmesinin sendikacılık tarihine bir utanç vesikası olarak geçtiğini kaydeden Kahveci " Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesinde iş bırakan sağlık çalışanlarından savunma isteyen kişi Hastane Müdürü Selahatttin Gür'dür. Bu kişi aynı zamanda Memur-Sen'e bağlı Sağlık Sen'in şube yönetim kurulu üyesidir. Yani bir sendikacıdır. Kendi sendikasının zam teklifine karşı, iş bırakmaya yüreği yetmemişti. Bu kişi bir adım daha ileriye gitmiş, makamını kullanarak iş bırakan memurlardan savunma istemiştir. Bu olay Türkiye'de kamu sendikacılığın tarihine bir utanç vesikası olarak geçmiştir. " şeklinde konuştu. Kahveci yaşanan olayın Türkiye'de kimin nasıl sendikacılık yaptığını ve hangi sendikanın kime hizmet ettiğinin en açık örneği olduğunu belirtti.
Sarı Sendikacılığın Ötesine Geçtiler
Kahveci böylesine bir sendikacılığın sarı sendikacılığında ötesine geçtiğini ifade ederek " Sağlık-Sen'in yöneticisi olan bu kişi merak ediyoruz sendikal faaliyet kapsamında iş bırakmanın bir hak olduğundan haberi yok mudur? Bir sendikacı olarak nasıl bir böyle bir karara imza atabiliyor anlamak mümkün değil. Bu tavır iktidar yanlısı olmanın, sarı sendikacılığın ötesine geçen bir tavır olmuştur." dedi.
Yaşanan olayın sendikalar arasındaki farkı ortaya koyduğunu belirten Kahveci sözlerine şöyle sürdürdü: Maaş zammına tepki için sendikaların hepsi iş bırakıyor. Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen iş bırakma kararı almıyor. Çalışanın yanında yer almıyor. Gaziantep'te bu sendikanın bir yöneticisi iş bırakan memurlardan savunma bile istiyor. İşte bu durum sendikalar arasındaki farkı, kimin sendikacılık yaptığını ortaya koymaktadır. Bu durumu tüm sağlık çalışanlarını dikkatine sunuyoruz.